• april

    6

    2023
  • 156
  • 0
Välj avslappnande färger till ditt sovrum

Välj avslappnande färger till ditt sovrum

Har du någon gång undrat hur inredningen och färgerna i ditt sovrum påverkar din nattsömn? Vi har alla våra egna tankar och idéer när det kommer till inredning och vad som egentligen upplevs vara bra, men det som människor har gemensamt är det att de reagerar nästan likadant på färger. I övriga delar av världen kan färg ha en helt annan betydelse, men enligt vissa psykologer är den en naturlig del i vårt DNA och våra instinkter att associera betydelser till färger. De flesta släcker lamporna innan vi lägger oss och låter dem vara tända ett tag precis innan. Det är då utseendet på rummet blir väldigt viktigt. Det hjälper oss att lugna ner oss och slappna av. Vilket är varför det är viktigt med att hitta just den färg som du tycker är fint.

Färger som lugnar oss:

  • Grått har på senare tid blivit ett mycket populärt och trendigt val av färg i sovrummet. Den är neutral men inte som de lite matta vita som var vanliga förr. Grått ger också harmoni och balans till rummet, vilket gör det lättare att slappna av.
  • Grönt har oftast en väldigt lugnande och rogivande effekt på människan. Man vet inte exakt vad det är, men det kan vara det att den påminner om naturen vilket får oss att känna omslutena och omhändertagna. Använd mörkgrönt för sovrum.
  • Blått – Alla nyanser av blått är avslappnande, men blå nyanser som är för matta kan få ett sovrum att kännas litet och trångt, blått är lätt att koppla av i eftersom det leder våra tankar hela vägen till haven och himlen.
  • Lila – Alla älskar inte lila. Lila sticker väldigt enkelt ut så mycket och som verkar lite banalt. Måla förslagsvis inte fasaden lila. Färgen är väldigt vacker, känslan man får är trevlig och harmlös. Dessutom gör den beprövade avslappnande effekten lila till ett idealiskt val för sovrummet. Om du inte vill måla hela rummet lila, måla fondväggen eller häng upp några lila gardiner för att skapa en kontrast till den neutrala färgen.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se