• april

    6

    2023
  • 168
  • 0
Sprutlackering

Sprutlackering

Sprutlackering, Här är några tips och tricks för alla som vill testa sprutlackering. Små målningsarbeten kräver ofta mycket tålamod och arbete. Det är inte ovanligt att tänka att till exempel en äldre patinerad stol behöver målas om och att ommålning ska ge den den skjuts den behöver, men att måla om en stol är mycket svårare än att till exempel måla om ett tak eller en vägg. Om du vill ha minst ett smidigt, vackert lager kommer du definitivt att göra det.

 

Sprutlackera ett bord

Om du till exempel målar ett köksbord vill du inte att bordsbenen ska vara smutsiga, ojämna eller droppande färg. Ofta är den avgörande faktorn vad som händer innan målning. Slipning och uppruggning av möbler och andra föremål kommer att sätta färgen och du kommer att behöva lägga mycket tid på det. Ändå, för att arbeta ordentligt och få bra resultat behöver du en väldigt stabil hand och goda vanor.

 

Sprutlackering är en väldigt effektiv metod

Till och med målare kan kämpa när det kommer till just möbler. Därför använder vi andra verktyg som mest bygger på sprutlackering, som köksbord, stolar och på senare tid köksluckor. Att spraya färg på till exempel ett bord gör det mycket lättare att applicera färg jämnt samtidigt som man undviker den värsta pillrandet. Jag använder även sprayfärg till ”vanliga” målningsjobb. Du kan även måla tak, väggar och diverse andra ytor. På ena sidan sparar det mycket tid, och å andra sidan sparar det din rygg och axlar. Ryggen och axlarna är två områden på kroppen som för de flesta brukar slitas ut i förtid.

 

Sprayfärg på stol

DIY sprutlackering – Så, rekommenderar vi personligen sprutlackering? Att hitta en bra maskin till ett relativt lågt pris är enklare än vad man kan tro. Du kan också spara några kronor genom att hyra en maskin. Likt många andra typer av maskiner är utbudet ofta mycket begränsat, så köpta maskiner kan fastna i lager och samla mycket damm.Rekommenderas.

Hur sprutlackerar man egentligen? Här är några viktiga tips och punkter:

  • Först grunderna: Som nämnts tidigare är det viktigaste grunden. Slipa försiktigt den målade ytan. Men låt det inte bli ojämnt och fult. Arbeta metodiskt med fint sandpapper.
  • Rengör: Dammpartiklar är vanliga efter sprutlackering. Nu när du har slipat föremålet du ska måla måste du göra rent det så att det är helt damm- och smutsfritt.
  • Kontrollera lacken först: Sprutlackering är en konst, det är viktigt att vara lugn och noggrann under hela ett projekt. Du kan se det när du slutar. Testa det gärna på objekt du inte är så rädd om. Det krävs lite övning att komma till den jämna, metodiska takt du behöver.
  • Kläder och skydd: Använd luddfria kläder. Det räcker för att helt täcka färgskiktet. Se också till att använda en ansiktsmask. Den har en väldigt stark lukt och kan som alla typer av målningar, färger, tvättar etc. innehålla mycket starka kemikalier. Skydda dig själv.

Om du sprutlackera färg utomhus måste du hitta lä. I annat fall riskerar färgen att blåsa bort åt alla håll. Att måla utomhus rekommenderas ofta, speciellt om du bor i en liten lägenhet. Det betyder att du inte behöver skydda möbler, golv eller något annat du är rädd för.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se