• april

    6

    2023
  • 232
  • 0
Så här lyckas du med en enklare dekorativ målning

Så här lyckas du med en enklare dekorativ målning

Sverige har en väldigt lång tradition av dekormåleri, som ofta kan ses på offentliga platser som trapphus. Passar även perfekt för ditt hem! Visst finns det enkla och komplexa dekorativa målningsmetoder, men här skulle jag vilja presentera en metod som många gör. Vill du ha ett avancerat projekt så är du varmt välkommen att redan idag kontakta oss. Dekorfärg kan fixa det mesta!

 

Harmoniska färger

De viktigaste aspekterna att funder på är harmoniseringen av resten av möblerna med resten av dekoren. Här kan du välja färger som återfinns i dina möbler, gardiner, överkast och tillbehör. En välmålad dekormålning kan tillföra karaktär och atmosfär till ett rum, och är relativt lätt att genomföra med relativt lite planering.

 

Dekormålning med mallar och stenciler

Schabloner för dekormålning kan köpas i många inredningsbutiker. Du kan också hitta många utskrivbara mallar online. Att använda en schablon gör det lättare att applicera färgen, men se till att den sitter på plats genom att fästa schablonen på väggen innan målningen.

 

Dekormåla vägg

Schabloner finns för alla typer av mönster. De sträcker sig från moderna till mycket gamla, som allmogemönster. Hitta enkelt roliga, vackra eller spännande schabloner för att dekorera ditt rum.

 

Dekormålning med hjälp av målartejp

Målartejp är bäst för att skapa grafiska mönster, till exempel rektanglar och rutor. Med hjälp av maskeringstejp kan du enkelt skapa fält med kontrasterande färger runt en säng eller till exempel en soffa, som att skapa ett ”rum i ett rum”.

Praktiskt tips: Välj en målartejp av god kvalitet som är lätt att ta bort. Var också noga när du avlägsnar tejpen.

 

Svamp eller Pensel?

När du utför dekormålning kan appliceringen av färg variera något. Oftast appliceras färgen med en vanlig pensel, roller eller svamp. Det senare tillvägagångssättet, alltså svampen ger den nymålade ytan ett något mer organiskt och livligt utseende och lämpar sig mycket väl för dekormålning. Om du vill applicera färgen jämnt, använd en pensel eller helst en roller. Med dekormålningar finns det oändliga chanser och möjligheter att skapa din egen stil hemma, det bästa sättet för att komma igång med detta är att experimentera. Du kan börja på ett papper. Kom ihåg att du alltid har möjligheten måla över de målade misslyckade dekorationerna och prova igen.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se