• april

    6

    2023
  • 390
  • 0
Måla på glödlampor

Måla på glödlampor

Skapa ett färgat ljussken eller en unik ljusfördelning för att på ett smidigt sätt dämpa belysningen. Det finns många effekter – går det att måla på en glödlampa? Enkelt uttryckt kan du måla direkt på glödlampan. Detta kräver dock speciella färger och att du är noggrann när det kommer till säkerheten.

 

Hur målar man nu en glödlampa?

Måla med matt färg. Att måla glödlampan i en matt färg skapar ett dämpat ljus. Naturligtvis kan du köpa den färdigmålad, men du kan även måla den själv om du hellre vill ha en speciell färg eller en unik matt finish. Använd endast matta färger som är lämpliga för just glas. Använd även maskeringstejp för att göra det mönster du önskar. Enklast är att applicera färgen med hjälp av en mjuk roller.

 

Använd porslins- och glaspennor

Detaljer appliceras lättast med en penna. I välsorterade hantverksbutiker finns dessa pennor, både i olika storlekar och färger.

 

Måla med vattenfärger

Det är även möjligt att måla en lampa med barns vattenfärger. De är vanligtvis mycket tunna och kan kräva flera lager på lampor för att täcka det önskade området.

 

Använd en mall

För att ge lampan ett speciellt mönster kan du använda en stencil. Det här är mallar som du kan göra själv av kartong och papper alternativt köpa från bokhandeln, hobbyaffärer och vissa stormarknader. Fäst stencilen försiktigt med hjälp av en liten bit tejp innan du börjar måla långsamt och försiktigt.

Förberedelser

Torka av lampan med en lätt fuktig trasa för att ta bort damm och smuts. Fettrester gör att färgen fäster sämre på ytan. Fett och fingeravtryck kan enkelt avlägsnas med bara några droppar diskmedel i en lätt fuktig trasa. Viktigt att lampan alltid är helt torr och sval innan du börjar måla.

Skumborste

Vissa glasfärgsförsäljare rekommenderar applicering med en skumborste.

Vänligen följ instruktionerna. Olika märken och fabrikat av glasfärger hanteras olika. Detsamma gäller torktiden. Innan du börjar måla, läs instruktionerna som följde med produkten. Notera! Det är väldigt viktigt att färgen du väljer att måla lampan med inte är brandfarlig. Lampor blir väldigt varma och kan påverka färgen mycket och kan antändas om de är mycket brandfarliga. Läs paketet! Välj istället gärna ytterligare värmebeständiga färger.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se