• april

    6

    2023
  • 246
  • 0
Måla dina IKEA möbler

Måla dina IKEA möbler

Den stora fördelen med att köpa dina möbler från till exempel IKEA är att du köper möbler, men som om några år kan bli väldigt annorlunda med hjälp av lite fantasin. Kombination av det och låga priser gör IKEA-sortimentet mycket intressant. Med lite fantasi, lite arbete och en liten budget kan du skapa något unikt och personligt. Metoden är följande. Hacks har blivit ett stort fenomen och just IKEA-möbler har visat sig vara mycket lönsamma när folk kommer på nya lösningar. Ny färg, nya ben, nya handtag etc. Företaget välkomnar hacks och tillhandahåller gärna lösningar för alla möbelval. Detta skapar en möjlighet där kreativitet uppmuntras, vilket resulterar i att IKEA säljer fler möbler… och får ett rykte som är svårt att slå. Bilden av familjeföretaget stärks ytterligare.

 

Hur man målar om en IKEA garderob

Garderob, byråer och hyllor är de mest iögonfallande möblerna för IKEA life hacks. En snabbsökning på sidor som Pinterest avslöjar tusentals olika alternativ för att lägga upp före och efter bilder på ditt arbete. Om möjligt, lägg till diagram och tips om hur du gör detta. En populär modifiering gäller Billys bokhylla.

 

IKEA garderob

Billy är förmodligen den mest sålda möbeln genom tiderna. Klassiska möbler med många fördelar men kan vara lite tråkiga. En populär metod är att installera flera hyllor längs väggen. Mät först hur många du vill ha och lägg sedan list runt och mellan varje hylla. Att sätta lister runt gör att hyllan ser platsbyggd ut! För bara några tusen kronor. Billys finns dock i stora mängder på begagnatmarknaden till mycket låga priser. Här kommer vi att fokusera på garderoben. Liksom Billy är IKEA-garderoben väldigt populär men också enkel. Om du letar efter en lite mer personlig garderob som harmoniserar med ditt sovrums övriga inredning, färgsättning etc. är detta mål väldigt lätt att uppnå.

 

IKEA garderobsmålningsguide

Tänk först på färgen du vill ha på garderoben. Fundera också på om du istället ska passa på att bygga en garderob. Detta gör ett tungt intryck, speciellt när man arbetar med solida färger. Mät, skär, spackla, slipa, rengör och grundmåla. Svårare borde det inte vara. Det första steget är att slipa ytan som ska målas. Använd ett sandpapper 120 och torka av ytan med en trasa.

  • Tvätta. Rengör takluckan med färgborttagningsmedel. Läs instruktionerna noggrant.
  • Primer. Beroende på vald färg kan du klara dig utan en primer. Men vi rekommenderar det ändå. Det leder till att färgen håller längre och det finns ingen risk att grundfärgen syns igenom – några timmars extra arbete är värt det.
  • Färg. Måla din garderob i den färg du önskar. Använd en rulle (mindre) för stora ytor eller svåråtkomliga borstar. En roller ger en slätare yta än en pensel. Det är däremot viktigt att notera att många har motsatt uppfattning. Låt torka och stryk igen.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se