• april

    6

    2023
  • 62
  • 0
Måla bordet

Måla bordet

Att hitta ett stilrent, stort och slitstarkt matbord som är perfekt för ditt kök eller matrum är inte alltid lätt. Även om du har hittat det perfekta matbordet, bli inte avskräckt om det ser gammalt och något slitet ut. Du kan enkelt ge bordet ett nytt utseende genom att måla det på nytt. Regelbundet renoverade gamla bord kan hålla i årtionden om de försiktigt återställs. Precision och känsla för detaljer är av största vikt när det kommer till att måla om ett matbord. För att få bästa resultat behöver ditt bord tvättas, rengöras, slipas, grundmålas och täckmålas.

Målning av matbord – förarbete avgör slutresultatet likt vid alla andra målningsprojekt. Den som slarvar i förarbetet kan tyvärr inte räkna med hållbara och tillfredsställande slutresultat. Matbord är möbler som används många gånger om dagen och ibland utsätts för kraftigare slitage. Börja skrapa bort färgen med hjälp av en färgskrapa. Ta bort så mycket av färgen som möjligt, men det gör inget om det finns kvar. Bordet rengörs sedan och slipas för att få bort alla färgrester från bordet och rugga upp ytan.

 

Primer och lack

Nu kan du måla ditt bord med möbelfärger som Snickerigrund. Eftersom den använder vattenbaserad färg är den praktiskt taget luktfri och miljövänlig. Du kan även täcka eventuella hål och kvistar med lack innan du målar. Om bordets yta är ojämn, applicera spackel igen efter grundning och slipning. Använd vanligt fint spackel och slipa med fint sandpapper.

 

Måla köksbordet med lackfärg

För bord och möbler är det oftast bäst att använda sig av en lackfärg. Beroende på färgen på lacken kan finishen vara blank eller matt, men halvvit eller rent vit är generellt sett smidigt för matbord när det kommer till enkel avtorkning och renlighet.

 

Måla ett matbord i lackfärg

Du kan välja vattenbaserad färg eller alkydfärg. Vattenbaserad färg har fördelen av att vara mindre illaluktande och den även torkar snabbare och är mer förlåtande. Alkydfärger är mjukare och låter dig gå tillbaka i tiden och rätta till dina misstag med bra resultat.

 

Roller eller pensel

Att använda en roller påskyndar målningen och ger en mycket jämn yta som sitter tätt på bordet. Använd en liten borste av god kvalitet för hörn som rullen inte kan nå. Kontrollera färgburken och applicera minst ett skikt igen när första lagret torkat. Resultatet är ett överlägset matbord som över tid tål hårda stötar.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se