• april

    6

    2023
  • 297
  • 0
Lackera bänkskivan

Lackera bänkskivan

Köksbänken sätter tonen för hela utrymmet i köket. Det bör uppta ett stort område och kombinera estetik med funktionalitet. Lackade skivor ger utmärkt skydd. Så vårt första tips är att investera i en bänkskiva som håller länge och kostar några kronor mer. Trä är ett väldigt populärt val, liksom ett material som kan repareras och uppgraderas över tid. Men oavsett träslag kan man säga att vi ska sikta på massiva skivor och inte laminerade skivor. Det kostar mer pengar, du får se det som en investering. Bänkskivor i massivt trä är designade för att hålla länge.

 

För- och nackdelar när det kommer till att måla köksbordet

Lackade bänkskivor är ett populärt alternativ. Den ger det bästa skyddet och har lång livslängd. Den enda nackdelen med att måla köksbänkskivor är att de kommer att behöva målas om om de är skadade. En hal kniv eller ett vasst föremål som tappas på bänkskivan kan skada ytan. Det är inte möjligt att bara återställa just den skadan. Det innebär att bänkskivan måste målas om från grunden.

 

Lackad bänkskiva som köksbänk

Till exempel för barnfamiljer kan hårdvaxolja vara den bästa lösningen då den är väldigt enkel att hålla ren.

 

Vilka andra ytbehandlingar finns?

Viktigt att vara uppmärksam på just bänkskivans skick. Detta är en del av affären, eftersom arbetsytan används dagligen och är där du och andra familjemedlemmar lagar mat, hackar grönsaker och skär lök. En bänkskiva är först och främst en arbetsyta som inte gärna får ta för mycket skada. Det viktigaste skyddet gäller ytbehandling. Det är med andra ord det översta lagret som appliceras ovanpå träet och ger ytterligare skydd. Linfröolja är fortfarande den vanligaste. Linolja gör träet med harmoniskt då det tillför en annan värme. Denna ytbehandling tål dock inte högt tryck och repas lätt. Valet av linolja för efterbehandling kräver också en viss uppoffring för att förbereda ytan för retuschering genom att gå på med ny olja med kortare intervall. I sammanhanget finns det ytterligare en lösning som kan kräva ett lite starkare grepp och ta fler slag innan det fungerar: hårdvaxolja. Den ger ett ännu mer tillförlitligt och hållbart skydd. Hårdvaxoljan tränger in i träet och ger bänken ett djupt skydd. Samtidigt appliceras vax ovanpå oljan i form av en osynlig beläggning som skyddar mot vatten, fukt och allmänt slitage. Tillsammans med det får du också fördelarna med värme, karaktär och harmoni som linolja ger. Vill du inte använda lack rekommenderar vi hårdvaxolja. Men glöm inte att spara burken. Eller skriv ner hårdvaxoljan du använde. Det är mycket viktigt att använda samma typ av olja vid eftersmörjning av plåtarna. Annars bildas ett fult mönster, som delvis förstör skyddet av bänkskivan, och delvis kan se fult ut.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se