• april

    6

    2023
  • 71
  • 0
Hur du målar ytterdörren

Hur du målar ytterdörren

Trött på hur ditt hem ser ut? Det är inte nödvändigt att måla om husets fasad. Det räcker ofta att måla om ytterdörren.

 

Hur man målar ytterdörren

Alla typer av dörrar har stor inverkan på ditt hems utseende. En ny färg skapar ofta ett nytt intryck. Ytterdörren kan målas i valfri färg inom rimliga gränser. Likt all utomhusmålning ska du respektera den omgivande naturen och området där du bor. Du bör också respektera byggnadens stil och arkitektur. Lagom är oftast bäst. Att måla din ytterdörr varmrosa kan tänkas vara en kul idé, men är inte alltid det rätta valet.

 

Hur målar man ytterdörren?

Här är en steg för steg guide:

  • Tvätta dörren: Bestäm först om du vill att dörren ska målas på plats eller hängas. Det senare är lättare, men du måste också vara noggrann med att täcka över allt runt omkring dig. Fortsätt sedan med att tvätta dörren. Oftast kan vanligt färgborttagningsmedel användas här. Om din dörr har angripits av mögel och alger kan hustvätt vara den bästa lösningen. Var försiktig och skrubba hela dörren med hjälp av en diskborste. Skölj till sist allt med vatten.
  • Slipning: Dags för slipning efter detta för att behålla färgen. Sandpappret bör inte överstiga 120. Sandpappret ska vara tillräckligt grovt för att fördela den valda färgen väl. Avsluta slipningen genom att borsta bort dammet.
  • Måla: Tänk på solen. Undvik direkt solljus och måla på en plats med relativt låg luftfuktighet. Lufttemperaturen ska inte heller vara för kall – max 5 grader. När du målar, använd en roller som du har tillgång till och en pensel för de små hörnen som finns. Att måla med en roller ger ofta en slätare yta och en bättre finish.

Låt det första lagret torka helt innan du går vidare till det andra lagret. Läs om vad som gäller på din färgburk innan målning. Vid andra strykningen är det viktigt att ytan är slät och fin. Återigen, att använda en rulle ger dig bästa möjliga resultat. Svårtillgängliga platser kan rengöras med en borste. Låt färgen torka och voila! Vi har en ny ytterdörr att välkomna dig. Det är faktiskt inte svårare än så. Att måla om din ytterdörr är ett effektivt tillvägagångssätt för att skapa en ny känsla av ditt hem. Dörren används varje dag och gäster och andra går in genom den vid besök. Många tror att den enda utvägen att byta dörren. Detta är förmodligen det sista alternativet om du bortser från säkerhetsaspekterna som nya dörrar kan medföra. Få en fräsch, personlig och snygg dörr utan att öppna plånboken.

Allt detta är också väldigt enkelt och kan göras på några timmar.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se