• april

    6

    2023
  • 219
  • 0
Hur du målar dina stolar

Hur du målar dina stolar

Har dina köksstolar varit i bättre skick, eller skulle du vilja ge de nytt liv i en mer passande färg? Att blåsa nytt liv i gamla trämöbler är inte alls så knepigt som du tror. Här är några enkla steg om du önskar måla om stolarna i köket.

 

Förarbete

Förberedande arbete är mycket viktigt för ett lyckat resultat. Innan du börjar måla bör stolens yta slipas noggrant. Här ska alla ojämnheter slipas, och djupare repor och smuts spacklas och slipas ned. Om stolen inte är målad bör den grundas med en självhäftande primer för att fästa färgen mot stolen. Sedan måste du slipa ytan med grovt sandpapper. Var dock noga med att inte repa ytan. Torka av ytan noggrant med en trasa innan du målar (använd inte pappershanddukar då de ofta släpper ifrån sig ludd som fastnar i färgen).

 

Första lagret

Att applicera färgen med en roller är smidigt och ger ett bra resultat. Vi rekommenderar att du använder halvblank latexfärg. Applicera i ett tunt lager för att undvika ränder. Svåråtkomliga områden kräver en pensel. Låt färgen torka i 6-8 timmar innan du går på med nästa strykning.

 

Var försiktig

Planera ditt arbete så att du är noggrann och inte missar att måla delar av möblerna. Inspektera stolen från alla vinklar för att säkerställa att du inte har missat något. Efter att det första lagret har torkat, applicera det andra och det tredje lagret. För bästa resultat, stryk dina möbler minst två gånger, helst tre gånger.

 

Ytbehandling

Ytbehandling rekommenderas för att ge stolen ett skyddande lager. Applicera ett tunt lager akrylträlack med en ren roller. Var mycket försiktig och noggrann när du jämnar ut medlet. Låt stolen torka i 3 dagar före användning.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se