• april

    6

    2023
  • 82
  • 0
En kort guide om tapeter

En kort guide om tapeter

Vad är tapeter? Tapeter är en allmän term för tapeter gjorda av en mängd olika material som papper, plast, textilier och även läder. Att täcka väggar med papper och textilier går tillbaka hundratals år. Tapeter har tillverkats i Sverige i 300 år. Vi har sedan dess utvecklat material och modeller efter trender och smaker. Papperstapeter är normen idag, men textila tapeter vinner popularitet igen.

 

Vilken tapet har du?

Idag finns det många olika tapeter. Naturligtvis finns det olika stilar och mönster på tapeter, det finns även många olika typer av tapeter med olika egenskaper och fördelar. De absolut vanligaste tapeterna i Sverige är polyester/cellulosa non-woven eller papperstapeter. Det finns också texturerade tapeter och glasfibertyger som efter montage behöver målas.

Tapeten har även funktioner som vattentapet. Speciellt utformad för att skydda våta områden från fukt och förhindra skador. Renoveringstapet, som namnet antyder, eliminerar ojämnheten i väggen, så det behövs inget mellanmaterial innan tapetfogen klistras.

 

Vad bör man tänka vid val av tapet tapeter?

Välj tapeter enligt dina kriterier. Tygtapeter är lika starka och hållbara som vävda tapeter, men att installera dem är lite knepigt om du är oerfaren. Om du vill tapetsera ett våtrum behöver du tapeter för våtrum. Befintliga budgetar är ofta en faktor. Goda råd: välj kvalitet om det ryms inom din budget. Det brukar löna sig i längden.

När du väl vet vilken tapettyp du vill ha är det dags att välja det mönster eller färg du vill ha i ditt hem. Här kan du släppa lös din kreativitet och lekfullhet för förvandla ditt rum.

 

Vilken tapet är bättre?

Varje tapet har sina egna egenskaper och fördelar. Den bästa metoden beror på rummet som ska tapetseras, de befintliga förutsättningarna och de krav som gäller. Om du har några frågor rekommenderar vi att du kontaktar en verifierad målare. Vi är här för att svara på alla frågor du kan tänkas ha och hjälpa dig att välja tapeter som håller.

 

Vad är priset på tapeter per kvadratmeter?

Priset per kvadratmeter tapet varierar mycket beroende på typ och kvalitet. Vissa tapeter kostar hundratals SEK per rulle, medan andra kostar tusentals SEK per rulle. Om du väljer tapeter, tänk på att det tillkommer merkostnader som tapetsering och omfattande förarbete.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se