• april

    6

    2023
  • 55
  • 0
En guide till att måla golvlister

En guide till att måla golvlister

Smarta råd till dig som målar golvlister. Hur stor påverkan har golvlisten på intrycket av rummet? mycket! Lägg till något speciellt till ditt rum med våra golv- och taklister. På exakt samma sätt som ramar används för att öka intrycket av tavlor, hjälper golvlister att komplettera väggar och rum. När det kommer till golvlister finns det även funktionella aspekter man bör ta hänsyn till. Det döljer delvis misstag och ger golvet den nödvändiga rörelsefriheten. När man lägger nya golv är det ofta nödvändigt att slipa golvet och lägga det med springor i väggarna. Vissa golvbrädor är lätt böjda eller för korta. Detta är viktigt eftersom allt är dolt bakom sockeln.

Måla golvlisten

Däremot slits golvlister snabbt. Om till exempel fett, damm eller andra föroreningar kan bilda en film på ytan, förorenas de lätt. För det första är listan också bra. Ditt barn kan slå sönder en leksak med en bas eller av misstag slå i listen med en dammsugare, vilket orsakar märken. Listen är i alla fall trasig och behöver uppdateras. Det absolut simplaste sättet att uppdatera en golvlist är att bara måla om den. kan ge råd om detta.

Måla listen på plats

Lister kan målas på två sätt. Lämna den som den är eller ställ den i garaget och måla där. Båda har för- och och nackdelar. En risk som finns när man tar bort listerna är att skada dem och du behöver köpa nya. Fördelen däremot är att man vid målning kan undvika en besvärlig arbetsställning och göra jobbet lite lättare. Så allt du behöver göra är att fästa listen på de två fästena och börja skrapa, slipa och sedan måla. Skriv på baksidan vilket rum och vägg listen tillhör för att underlätta efteråt. Å andra sidan, om du väljer att måla listen på plats (vilket ofta är det alternativ som väljs) kan du följa stegen nedan för bästa resultat. Täck golv och väggar. Var noggrann med detta då det är tråkigt att få färgfläckar på parkett och väggar. Det kan vara en annan färg. Limma de översta remsorna längs väggen och använd kartong eller mjölkpapp till golvet.

  • Skrapa. Avlägsna det absolut värsta av färgen med en mindre färgskrapa. Du behöver inte skrapa ned till träet, så ansträng dig inte mer än nödvändigt på den här delen.
  • Slipa. Hitta en behaglig position eftersom det är dags att träna. Polering är viktigt för färgens vidhäftning.
  • Tvätta. Torka bort eventuellt polerdamm med en fuktig trasa (efter dammsugning). När ytan är torr, använd ett färgborttagningsmedel. Se till att läsa och följa instruktionerna.
  • Färg. Använd en liten pensel och träfärg till listerna. Låt färgen torka i åtminstone ett dygn innan du ställer tillbaka möblerna igen. men ta bort tejpen omedelbart. Annars kan lim fastna på väggen.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför värde till dina målningsprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Räkna med oss för alla målningsprojekt. Vi är här för att uppfylla dina projektkrav med professionell noggrannhet.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se